Bli scout

SONY DSC

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

Varför är man scout?

De flesta som är scouter brukar ha svårt att svara på varför de är scouter men de man vanligaste svarar på frågan är ändå:

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år men du kan naturligtvis bli scout även om du är äldre än så. Om du börjar som 8-åring så börjar du som spårarscout för att sedan bli upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout, roverscout och ledare. Ledare kan du sedan vara resten av livet.

Gå med i Vårberg-Skärholmens Scoutkår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Är du mellan 8-9 år?

Åse Ohlsson och Andreas Sandberg är ledare för spårarscoutavdelningen Småtrollen. Om du är intresserad av att börja hos oss så kan du antingen ringa till Kårens telefon på 076/76 76 011, mejla på smatrollens@gmail.com eller fylla i intresseanmälan som du hittar i vänstermenyn. Mer information om vad vi gör på Småtrollen hittar du här >>

Är du mellan 10-12 år?

Åse Ohlsson och Andreas Sandberg är också ledare för upptäckarscoutavdelningen Skogstrollen. Om du är intresserad av att börja hos oss så kan du antingen ringa till Kårens telefon på 076/76 76 011, mejla på skogstrollena@gmail.com eller fylla i intresseanmälan som du hittar i vänstermenyn. Mer information om vad vi gör på Skogstrollen hittar du här >>